Василь Шкляр «Маруся»

 


Василь Шкляр — один із найвідоміших  сучасних письменників. Його книги вже стали бестселерами, вони читаються дуже легко, бо написані доступною прекрасною українською мовою. І в той же час — вони надзвичайно глибокі, бо зачіпають важливі теми історії, культури, психології…

   Над  романом «Маруся» автор працював майже шість років. При зборі джерел для майбутнього роману, Шкляр використовував спогади свого батька, діда та знайомих, оскільки Марусю багато людей знало й її історію переповідали з вуст в уста як про легендарну жінку. Окрім свідчень людей, Шкляр також працював з наявними даними про Соколовську в українських архівах. Роман написаний на основі реальних даних з архівів та щоденників очевидців, та за кожною подією в книзі стоїть історичний факт.

    Тендітна золотоволоса дівчина народилася для щастя, але бурхливий 1919 рік — один із найдраматичніших в історії України — покликав її до боротьби за волю Вітчизни. Після загибелі братів, повстанських отаманів, шістнадцятирічна гімназистка Саша Соколовська стає на чолі тисячного війська. Відтепер вона отаман Маруся. На шлиху її козацької шапки напис «Смерть ворогам України!» Та навіть у вирі кривавих подій доля дарує їй щире кохання і шанс зберегти життя... Сміливість та рішучість дівчини переросла в легенду..

   Рекомендуємо прочитати цей  сильний, патріотичний і водночас загадковий твір, заснований на реальних подіях..


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гордість української сучасної літератури