Україна європейська країна



У суботу, 16 травня, в Україні відзначають День Європи - як день спільних цінностей та спільної історії всіх націй континенту. Це свято відзначається в нашій країні на державному рівні з 2003 року .
  В Україні День Європи святкують щорічно кожної третьої суботи травня, а в країнах Європейського Союзу - 9 травня. Прикметно, що Україна – єдина держава не член ЄС, у якій на державному рівні відзначається це свято.
   День Європи – це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що грунтується на спільних цінностях: свободи, демократії, поваги до прав людини, верховенства права, та враховує інтереси всіх учасників.
   Цього дня традиційно відбувається багато різноманітних тематичних заходів .
Різні святкові заходи кожного року проходять в бібліотеках, щоб показати українцям, що вступ до Європейського Союзу – це дуже потрібний крок для нашої країни.
 Проте цього року через пандемію та карантинні обмеження ми не маємо такої  змоги організовувати публічні зустрічі для свята.
 Житомирська міська рада оголосила конкурс до Дня Європи.  Метою проведення Конкурсу є популяризації загальноєвропейського культурного надбання серед громадськості, зокрема, молоді та з нагоди святкування Дня Європи. Конкурс триватиме до 27 травня 2020 року включно.
   «Креативна захисна маска» – зроби селфі у незвичній масці і розмісти у мережі Facebook з хештегом #ДеньЄвропиЖитомир2020.
«Житомир Eurovision 2020 – домашній концерт» – запиши на відео виконання пісні або гру на музичному інструменті та розмісти з хештегом #ДеньЄвропиЖитомир2020 у мережі Facebook.
«Житомир моє європейське місто» – вік учасників до 14 років. Намалюй малюнок та розмісти у мережі Facebook, познач хештег #ДеньЄвропиЖитомир2020.
 Детальніше:http://zt-rada.gov.ua/?3398[0]=10892


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гордість української сучасної літератури