Як з користю провести свій вільний час


Пропонуємо вам список безкоштовних онлайн-ресурсів, для того щоб не засумувати на карантині

lib.ndu.edu.ua
«Відкрита книга» – онлайн-бібліотека української та світової класики          Ресурс без жодної реклами з літературними творами, які стали суспільним надбанням світової культури. Окремою рубрикою виділені твори зі шкільної програми зарубіжної та української літератури – тож знадобиться не лише аби самому пригадати класику, а й щоб підготувати школярів до виходу на навчання. 
«Project Gutenberg» – найстаріша універсальна е-бібліотека
Сайт є громадською ініціативою та містить близько 60 тис. книг у вільному доступі: від белетристики до наукових робіт англійською, португальською, німецькою та французькою мовами. Щоправда, більшість книг тут також зразки класики або твори, які були видані давно й на них згідно американського законодавства вже не діють авторські права.
«Europeana collections» – ресурс культурної спадщини Європи         Оцифровані матеріали тисячі європейських бібліотек, архівів і музеїв на одному сайті. Тематичні колекції картин, добірки творів авторів і навіть пошук зразків образотворчого мистецтва за домінуючим кольором. Сайт є не лише онлайн-галереєю. Тут також можна знайти лонгріди англійською про культурні процеси у світовій історії та творчий шлях митців і мисткинь у рубриці «Блоги». 
WikiArt – онлайн-енциклопедія мистецтва
Тут зібрано 250 тис творів мистецтва авторства 3 тисяч художників та художників сімома мовами, в тому числі українською. 
«WiseCow» – вільний відеолекторій 
Лекції про історію, мистецтво, журналістику, літературу, моду, кіно й соціум. У розділах можна знайти відеоматеріали про історичних постатей та митців, а можна отримати експрес-курс про сторіччя тієї чи іншої сфери за 100 хвилин. Бонусом – кумедне оформлення сайту з корівками. 
«EdEra» – студія онлайн-освіти
Проєкт намагається поєднати на одній платформі безкоштовні курси, які будуть цікаві всім – від школярів до людей різних професій, зокрема, юристів, економістів, викладачів. «EdEra» також пропонує матеріали для підготовки до ЗНО й серії лекцій на соціальні теми: про медіаграмотність, права людини та домашнє насильство. Ще на сервісі є власна бібліотека з інтерактивними посібниками. 
Prometheus – українська платформа з масовими і безкоштовними онлайн-курсами. 18 березня, зокрема, розпочнеться курс про коронавірус SARS-CoV-2 і захворювання Covid-19 від лікаря-інфекціоніста Федора Лапія.

«DOCU/SPACE» – онлайн-платформа з документалістики                               Інтернет-кінотеатр документальних фільмів про Україну. Усі проєкти були створені за ініціатив громадських організацій та Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини DOCUDAYS UA. Історії зібрані тут – особисті розповіді про звичайних людей, які прагнуть покращити світ навколо себе. До того ж, чудова підготовка для цьогорічного фестивалю.
А у розділі «Майстерня DOCU/КЛАС» тут можна знайти записи лекцій, дискусій та воркшопів, які відбувалися у рамках майстерні документалістики «DOCU/КЛАС» фестивалю минулі роки.
На основі Google Сайтів

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гордість української сучасної літератури